- Dacă vrei să descojești mai ușor usturoiul, desprinde cățeii de usturoi și pune-i într-un borcan cu capac. Agită borcanul cu putere și usturoiul se va descoji singur.
- Taie fructul de avocado pe jumătate, în jurul sâmburelui, și desprinde cele două jumătăți. Înfige apoi lama unui cuțit în sâmbure pentru a-l extrage cu ușurință.
- Folosește un pai de băut pentru a curăța căpșunele. Înfige-l în partea inferioară a fructelor și împinge spre frunzulițe.
- Pentru a curăța mai ușor cartofii fierți în coajă, transferă-i după fierbere, pe rând, într-un vas cu apă rece. Coaja se va desprinde singură! Este important să îi speli temeinic înainte de fierbere.
- Pentru a stoarce mai ușor lămâile, presează-le cu mâna pe un fund de lemn înainte de a le tăia, mișcând înainte și înapoi de câteva ori.
- Dacă ai de tocat ceapă și ți-e teamă că ți-ar putea irita ochii, las-o timp de câteva minute într-un vas cu apă rece, după ce ai curățat-o.
- Vrei ceapă caramelizată în cel mai scurt timp? Adaugă un praf de bicarbonat de sodiu în tigaia în care o prăjești.
- Dacă vrei să scurgi apa din dovleceii cruzi pentru a prepara dovlecei pane sau chifteluțe, sărează-i puțin după ce i-ai tăiat sau dat pe răzătoare și șterge-i cu un prosop de hârtie după câteva minute sau stoarce-i între palme.
- Dacă ai tăiat castraveți, lămâie, dovlecei sau alte fructe ori legume care s-ar putea usca repede și nu le folosești integral, folosește capetele lor pentru a le acoperi perfect și fixează-le cu o scobitoare.
- Dacă vrei să tai roșiile cherry în jumătăți perfecte, aliniază-le pe un tocător, pune capacul ușor și drept al unei caserole deasupra lor pentru a le fixa și taie-le orizontal cu un cuțit ascuțit.