10 trucuri din bucătărie de care sigur nu ai auzit
Trucuri culinare

Unele mici trucuri din bucătărie te pot scuti de multă treabă și te pot ajuta să prepari rapid o masă sănătoasă.

1. Ochiuri cu apă

Acest truc genial te scutește de curățat aragazul de fiecare dată după ce faci ochiuri. Știi și tu uleiul care sare peste tot aragazul și care poate să fie foarte enervant. Prin urmare, folosește puțină apă ca să obții ochiuri perfecte, dar fără bătăi de cap după. Se sparg ouăle într-o tigaie în care se pună puțină apă, iar ochiurile se vor face la fel de bine.

2. Zahăr brun care nu se întărește

Ca să nu se usuce și să se întărească, poți să folosești o coajă de portocală sau o felie de măr în borcanul cu zahăr brun.

3. Oțet cu apă pentru chiuveta din inox

Dacă vrei ca ustensilele sau chiuveta din inox să strălucească frumos poți să le ștergi cu o soluție care conține apă și oțet.

4. Folosește o lingură pentru înghețată ca să scoți sâmburii din dovleac

Este o ustensilă pe care poate nu o folosești foarte des, însă este foarte utilă atunci când vrei să scoți sâmburii dintr-un dovleac mare.

5. Folosește sare pentru tigaia din fontă

În loc să folosești detergentul obișnuit de vase este de preferat să freci cu sare tigaia din fontă. Este mai simplu și o vei curăța foarte rapid.

6. Pune un pahar cu apă în microunde

Dacă vrei să încălzești pizza sau orice alt preparat fără să se usuce tare poți să pui un pahar cu apă în microunde alături de farfuria cu mâncare.

7. Sare și lămâie pentru tocător

Ca să dezinfectezi tocătorul și să elimini toate mirosurile neplăcute poți să-l freci cu o jumătate de lămâie și puțină sare. Lasă apoi să acționeze timp de 10-15 minute și spală cu apă caldă.

8. Ierburi aromatice în ulei de măsline

Amestecă ierburi aromatice cu puțin ulei de măsline și toarnp amestecu în tăvițele pentru gheață.

9. Lingura de lemn împiedică laptele să dea pe afară

Dacă fierbi laptele proaspăt de vacă este de preferat să pui o lingură de lemn peste oală. Acest mic truc se pare că împiedică spuma laptelui să dea pe afară.

10. Cum să întinzi pe pâine untul din frigider, dacă ai uitat să-l scoţi la temperatura camerei

Dacă îţi place pâinea prăjită cu unt, dar te enervează că uiţi mereu să scoţi pachetul din frigider ca să poţi întinde untul, există o soluţie simplă pe care o vei folosi de acum înainte. Răzuieşte untul direct pe felia de pâine prăjită, deoarece astfel se topeşte rapid şi uniform!