Trucuri pentru când gătești
Trucuri culinare

  1. Dacă folosești unt pentru prepararea unui aluat, îți va fi mai ușor să îl încorporezi dacă îl congelezi și dai pe răzătoarea mică înainte de a-l adăuga.
  2. Dacă vrei să împiedici ciorba sau supa să se reverse peste marginile oalei în timpul fierberii, pune o lingură de lemn deasupra oalei, pe orizontală.
  3. Dacă ai pus prea multă sare în mâncare, poți folosi o felie de cartof pentru a remedia problema. Acesta va absorbi excesul de sare și va îmbunătăți gustul mâncării.
  4. Umezește un prosop dublu de hârtie și pune-l pe blatul de bucătărie, sub tocător, pentru a împiedica alunecarea acestuia în timp ce feliezi sau toci.
  5. Folosește un prosop de bumbac sau un suport din silicon pentru oale pentru a conferi aderență bolului în care prepari maioneza, frișca sau alte sosuri și creme similare.
  6. Dacă vrei să fii sigură că nu ți se lipesc clătitele, folosește o sticlă de ulei cu pulverizator și pulverizează tigaia încinsă înainte de fiecare măsură de aluat.
  7. Indiferent dacă îl prepari la cuptor sau pe grătar, peștele va avea o aromă mai bună și nu se va lipi dacă îl așezi pe un pat din felii de lămâie.
  8. Pentru a toca mai fin pătrunjelul, mărarul, leușteanul sau alte verdețuri, spală frunzele desprinse după înlăturarea tulpinilor și rulează-le în folie alimentară. Pune cilindrul astfel obținut în congelator timp de 20-30 de minute, apoi scoate-l, îndepărtează folia și taie felii subțiri din el.
  9. Dacă visezi să nu ți se mai taie niciodată maioneza, adaugă două ingrediente în rețeta ta: un praf de sare de lămâie și o linguriță de albuș.
  10. Unge ardeii grași cu o pensulă îmbibată în ulei de măsline cât sunt cruzi, înainte de a adăuga umplutura și de a-i pune la fiert, dacă vrei ca ardeii tăi umpluți să își păstreze culoarea și să aibă o textură fermă.