Unele mici trucuri din bucătărie te pot scuti de multă treabă și te pot ajuta să prepari rapid o masă sănătoasă. 1. Ochiuri cu apă Acest truc genial te scutește de curățat aragazul de fiecare dată după ce faci ochiuri. Știi și tu uleiul care sare peste tot aragazul și care poate să fie foarte […]
Dacă folosești unt pentru prepararea unui aluat, îți va fi mai ușor să îl încorporezi dacă îl congelezi și dai pe răzătoarea mică înainte de a-l adăuga. Dacă vrei să împiedici ciorba sau supa să se reverse peste marginile oalei în timpul fierberii, pune o lingură de lemn deasupra oalei, pe orizontală. Dacă ai pus […]
Pentru a scăpa de mirosul de usturoi de pe mâini, freacă o lingură metalică între degete; aceasta va atrage mirosul sulfuros. Folosește zeamă de lămâie sau oțet pentru a curăța și dezinfecta blatul de bucătărie și tocătorul, pulverizând generos și lăsând să acționeze timp de 15-20 de minute înainte de a le clăti. Dacă ai […]
Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma
Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma
Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.
Dacă vrei să descojești mai ușor usturoiul, desprinde cățeii de usturoi și pune-i într-un borcan cu capac. Agită borcanul cu putere și usturoiul se va descoji singur. Taie fructul de avocado pe jumătate, în jurul sâmburelui, și desprinde cele două jumătăți. Înfige apoi lama unui cuțit în sâmbure pentru a-l extrage cu ușurință. Folosește un […]
Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.
Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)
Pune câteva boabe de orez pe fundul solniței și al recipientului în care păstrezi piperul, pentru a absorbi umiditatea. Coaja de citrice poate preveni formarea bulgărașilor de zahăr, așa că folosește-o cu încredere în recipientul în care îl păstrezi. Pentru a te asigura că ouăle sunt proaspete, pune-le într-un pahar cu apă, întregi, înainte de […]